Vuodesta 2004 asti ITAK on tuottanut Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin yhteyteen Paikallisliike-nykytanssifestivaalia. Festivaalin ohjelmisto esittelee itäsuomalaisia tanssitaiteilijoita ja heidän uusimpia teoksiaan.

Paikallisliike-festivaalin kuratoi Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja Tomi Paasonen.

Paikallisliike 13.-19.6.2018, KuopioYksin sateessa? -nykytanssin, performanssin ja improvisaation festivaali on paikallisten, valtakunnallisten ja kansainvälisten tekijöiden kohtaamispaikka Joensuussa ja Outokummussa.

Festivaalin monivuotisia yhteistyökumppaneita ovat olleet Joensuun kaupunginteatteri, Taidekeskus Ahjo ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän tanssin koulutus. Päärahoittajina toimivat Opetus- ja kulttuuriministeriö / Taiteen edistämiskeskus sekä Joensuun kaupunki.

Avoin haku Yksin Sateessa? -festivaalille päättyi 31.1.2018. Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja ja festivaalin kuraattori Tomi Paasonen tekee alustavat päätökset maalis-huhtikuussa 2018. ITAK pidättää oikeuden kutsua teoksia festivaaliin myös haun ulkopuolelta. Päätökset vahvistetaan, kun festivaalin rahoitus vuodelle 2018 on varmistunut.

Yksin Sateessa? 27.11.-1.12.2018,
Joensuu & Outokumpu