Johanna Rossi – Annabella Kabla: Pitää miettiä yhdessä / Figuring it out together & Anna Venäläinen: Deus que me deu

19.6.2017 19:00
Esitys päättynyt
Johanna Rossi – Annabella Kabla: Pitää miettiä yhdessä / Figuring it out together

Teos on kahden hengen perheen yhteinen performanssi. Se avaa kuvataiteilijaäidin työlleen omistautumisen haastetta sekä tunnustelee, miten kuusivuotias muokkaa jokaista teosta pelkällä olemassaolollaan. Äidin ja tyttären yhteistyö etsii tasapainoa ja toivoo löytävänsä sen – ihanan, pyhän arjen vuoksi.

Esitys oli osana Tomi Paasosen kuratoimaa PAA / Public Artistic Affairs –kokonaisuutta Dock11 –teatterissa Berliinissä elokuussa 2016.

Annabella Kabla (s. 2010 Kuopio) pitää tanssimisesta, laulamisesta ja karkista. Annabella aloittaa pian koulun ja haluaa alkaa soittaa jotain soitinta. Annabella haaveilee uudesta kodista, jossa on kaksi kerrosta. 

Kun Johanna Rossia (s. 1975 Kuopio) pyytää määrittelemään itsensä taiteilijana, voi joutua odottelemaan tovin. Johanna sanookin olevansa ammatiltaan taiteilija, piste. Viimeiset kuusi, seitsemän vuotta Annabellan yksinhuoltajana hän on tarvinnut erityistä tukea aikuisuuden pohtimiseen ja kaaoksen hallintaan sekä työn rajaamiseen. Hän kokeekin samaistuvansa taiteellisen työnsä tämän hetkiseen kohderyhmään; eri-ikäisiin erityistä tukea tarvitseviin, joiden kanssa hän tekee poikkitaiteellisia ryhmäprosesseja kuvataiteen nimikkeen alla. Johanna asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Kesto: 25 min.

Anna Venäläinen: Deus que me deu (ENSI-ILTA)

Deus que me deu (Minkä Jumala minulle antoi) on soolotanssiteos, jossa etsitään ihmisen yhteyttä pyhän kokemiseen. Voiko pyhä löytyä sisältämme, kehostamme?

Teos on toinen osa Venäläisen trilogiaa "Siellä missä sielu asuu". Trilogiassa käsitellään eri tavoin sielun yhteyttä kehollisuuteen. Ensimmäinen tuhoa käsittelevä osa Havoc esitettiin vuonna 2016 ja kolmas äidin ja lapsen suhdetta käsittelevä osa Suojassa? toteutuu vuonna 2018. Anna Venäläinen on Joensuussa asuva koreografi ja tanssija, joka työskentelee vaihtuvien työryhmien kanssa eri taiteen aloilta. Venäläisen viimeisimpiä teoksia Folha seca, Taivaltajat ja Havoc on esitetty valtakunnallisilla kiertueilla.

Joensuulaisen Anna Venäläisen tausta on Outokummun tanssinkoulutuksessa ja sen jälkeen seitsemän vuotta freelancerina tehdyssä työssä koreografina ja tanssijana vaihtuvissa työryhmissä. Noora Arola opiskelee kansanmusiikin koulutusohjelmassa Joensuun konservatoriolla. Mia Jalerva opiskelee Helsingin Taideyliopistossa valosuunnittelua.

Koreografia ja tanssi: Anna Venäläinen
Musiikki: Noora Arola
Valosuunnittelu: Mia Jalerva
Valokuva: Jyri Keronen
Kesto: noin 45 min

www.annavenalainen.portfoliobox.netTuplailta
Maanantai 19.6.2017 klo 19.00
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput 18/10€
Liput myös puolta tuntia ennen ovelta. Esitys on osa Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Paikallisliike-nykytanssifestivaalia.

Tapahtuma Facebookissa.