Sulattamo + Merja Malkki: Nuora + Minni Hirvonen - Able Art Group ll: Vallan Kahva / Rakenteilla taide

21.4.2018 15:00
Esitys päättynyt

SULATTAMO

Joensuun konservatorion kansanmusiikin opiskelijoiden säveltämiä musiikkiteoksia Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin runoilijoiden runoihin. 

NUORA 

Merja Malkin butoperformanssi tapahtuu Taidekeskus Ahjon ja Taidemuseo Onnin  välisellä piha-alueella yhdessä pietarilaisen Oddance-teatterin kanssa. 

VALLAN KAHVA

Vallan Kahva operoi surrealismin ja reaalitodellisuuden hämärillä rajamailla. Näyttämöllä nähdään neljän eri kansallisuuden muodostama kokemus vallasta ja sen voimasta, elämän kauneudesta ja hauraudesta.

Monikulttuurisen ja monikielisen, vammaisista ja vammattomista taiteen harrastajista ja ammattilaisista koostuvan Able Art Group -ryhmän kantavana ajatuksena on yhdessä tekeminen ja kohtaaminen. Ryhmä pohtii tapaamisissaan valtaa ja sen muotoja tanssi-improvisoinnin, nykysirkuksen ja keskustelun kautta: Mitä merkityksiä valtaan liittyy? Millaista valtaa tarvitaan? Kenellä on valtaa, kuka on vallaton? Näyttämöteos Vallan kahva on rakentunut näistä pohdinnoista.

Monenlaisia taiteita ja ihmisiä yhdistävä ryhmä Able Art Group toimii Pohjois-Karjalassa vahvistaakseen tasavertaisuuden ja hyväksynnän ilmapiiriä yhteisötaiteen keinoin. Sen ytimessä on usko taiteen voimaan inhimillisyyden, välittämisen ja toivon lähteenä.

Työryhmä: Minni Hirvonen, Anna Logrén, Heli Paulasto
Esiintyjät: Biljana Lori Stankovic, Manon Bonal, Isabel Munoz, Pilar Ruiz, Anneli Tiilikainen, Veijo Tiilikainen, Risto Lång, Karoliina Turkka, Heli Paulasto, Anna Logrèn
AV-suunnittelu ja toteutus: Markus ja Eelis Pulkkinen
Visualisointi: Kuvanveistäjä Leena Reitun vuonna 2016 toteuttama välittämistä/välinpitämättömyyttä käsittelevä viisiosainen veistoskokonaisuus Merkillinen Matka
Tukijat: Suomen kulttuurirahasto, Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö, Itä-Suomen tanssin aluekeskusLauantai 21.4.2018
klo 15.00 Sulattamo
klo 16.30 Nuora
klo 18.00 Vallan Kahva
Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23, Joensuu

Vapaa pääsy!

Rakenteilla taide on Taidekeskus Ahjon 20-vuotistapahtuma, joka järjestetään 7.4.-6.5.2018. Tapahtuma tuo esille monitaiteellisuutta, jota Ahjon jäsenyhdistykset ovat 20 toimintavuoden aikana edustaneet.
Ohjelmaan kuuluu kuvataidenäyttely Rakenteilla taide, tanssia, musiikkia ja runoutta yhdistäviä esityskokonaisuuksia, työpajoja, luentoja ja keskustelutilaisuus Kokemus kaikessa. Tapahtuman yhteistyökumppanit: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Joensuun Taiteilijaseura ry, Pohjois-Karjalan tanssitaiteen tuki ry, Joensuun konservatorio ja kirjailijayhdistys Ukri ry. 

www.taidekeskusahjo.net/rakenteillataide