​Nuorten koreografien ilta | Paikallisliike 2018

19.6.2018 18:00
Esitys päättynyt

Nuorten koreografien ilta esittelee uutta ja ajankohtaista tanssitaidetta Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen toimialueelta. Illassa nähdään sooloteoksia Savonia ammattikorkeakoulun, Riveria tanssin koulutuksen ja Etelä-Savon tanssiopiston opiskelijoilta. Illan on kuratoinut Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja Tomi Paasonen.Camilla Björklund: Kaunis paikka

”Minulle sanottiin, ettei minusta tulisi varmaan mitään. Jätin pyörätuolin kolmen kuukauden päästä siitä, kun halvaannuin. Jos olisin jäänyt siihen istumaan kauemmaks aikaa, en olis tässä tänään.

undefined

Ihmiset ei ehkä älyä tai muista aina, kuinka huteria niiden elämä on. Kato näitä ihmisiä kun ne kävelee kahdella jalalla. Jos niiltä otettas yks jalka pois, kaikki muuttuis. Ihmiset ei tajua, kun niillä on kaikki voima käsissä. Tajuaa vaan sen, että mikään ei oo hyvin.

Miltä tuntuu laulaa, tanssia, puhua ja ilakoida ystävien kanssa, sitä minä toivon hirveän paljon. Minä haluan elää vielä kerran. ”

Camilla Björklund opiskelee Savonia-ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi. Koreografina Björklund on päättäväinen ja rohkea. Björklund on kiinnostunut löytämään koreografisia ratkaisuja tutustumalla tanssijan omaan liikekieleen. Hän ottaa huomioon yksilön mahdolliset rajoitteet koreografian tekemisessä, mutta samalla haastaa  tanssijan menemään pois omalta mukavuusalueeltaan, jotta he yhdessä pääsevät pyrkimäänsä lopputulokseen. Tärkeintä Björklundille on nähdä tanssijan nauttivan siitä, mitä tekee.

Koreografia: Camilla Björklund
Tanssi: Sirkka Kirjonen
Kuva: Camilla Björklund
Ensi-ilta: 7.4.2018, Sotku-teatteriSonja Rönkkö: Meitä on aina kaksi

”Itseään ei voi juosta pakoon,
ainut taistelija vastassasi on sinä itse." 

Sonja Rönkkö haluaa koreografina löytää liikkeestä uusia puolia sekä haastaa fyysisesti tanssijoita. Rönkölle on ominaista akrobaattisuus, lattiatekniikka sekä vahvan nykytanssintekniikan hyödyntäminen ja muuntaminen persoonalliseksi käsityönä tehdyksi teokseksi. Tärkeitä Rönkölle ovat teemat ja sanomat, joita teos kuljettaa katsojalle. Myös äänen ja liikkeen yhteys on Rönkölle tärkeä, ja tähän teokseen saatiinkin uniikki äänimaailma yhteistyössä musiikkiteknologin kanssa. Tässä koreografiassa Sonja Rönkkö halusi haastaa itseään hänelle epäluontaisemmalla nopealla ja aksentoidulla liikelaadulla, toiston käytöllä sekä tietyllä minimalistisuudella.

Koreografia, tanssi: Sonja Rönkkö
Äänisuunnittelu: Iiro Heikkinen
Kuva: Sari ImmonenTeo Mattila: Bus no 0

Bus no 0:n lähtökohtana on ollut uteliaisuus todellisuutta ja sen kompleksisuutta kohtaan. Teos on omakohtainen ja se pyrkii olemaan myös rehellinen. Se on matka, jonka määränpäätä ei tiedä, mutta joka on täynnä rakkautta, kauhua, värejä ja ääniä. Bus no 0 on myös lauantai-illan rituaali sekä ylistyslaulu glittertukkaisten individualistien heimolle. 

Teo Mattila on Helsingistä kotoisin oleva esitystaiteilija, joka suorittaa tällä hetkellä viimeisiä opintojaan Outokummun tanssin koulutuksessa. Mattila on työskennellyt aikaisemmin paljon teatterin ja äänten parissa, joka myös näkyy hänen teostensa maailmassa. Tällä hetkellä Mattila on kiinnostunut työssä ja elämässä totuuden etsimisestä, oikeudenmukaisuudesta sekä näiden aiheiden käsittelystä henkilökohtaisten näkemysten ja kokemusten kautta. Avaruus, musiikki, kyhäelmät, vihainen ja kantaaottava stand-up sekä valaat ovat myös hänen sydäntään lähellä.

Koreografia, tanssi: Teo Mattila
Kuva: Heini Tuovinen
Ensi-ilta: 11.5.2018, OutokumpuAura Savolainen: PULP (b)

"Sooloteoksen työstämisen keskiössä ovat olleet kysymykset kehollisuudesta, muodosta ja estetiikasta. Missä kulkevat olemisen ääriviivat? Mitä erilaiset muodot viestivät? Miten kehoa katsotaan ja miten siihen suhtaudutaan?"

Aura Savolainen opiskelee tällä hetkellä Outokummun tanssinkoulutus Riveriassa ja koreografisesti häntä kiinnostaa jatkuvasti muuttuva ja muovautuva ihmiskeho, hetkellisyys, sekä olemisen erilaiset tasot. Tanssitaiteellaan Savolainen haluaa luoda jaettuja hetkiä tilaan, sukeltaa prosesseihin, etsiä ja esittää kysymyksiä. 

Koreografia, tanssi: Aura Savolainen
Äänisuunnittelu: Jasmin God
Kuva: Janette Viiliäinen
Ensi-ilta: 10.5.2018, OutokumpuEetu Pulkkinen - Aake Lahti: MARK

"No me Aaken kanssa vaan kuunneltiin tuota meidän biisiä (shahmen - mark), ja aateltiin, että tähän voisi tehdä graffan. Ihan huvin ja urheilun vuoksi. Sitten lisättiin mun soolo (edit - ants) ja Aaken soolo (edit - ltlp), ihan vaan että 3 minuutin graffasta sai venytettyä lähemmäs 15 minuuttia."

Eetu Pulkkinen on koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Pulkkisen unelmani on joskus elää tanssilla. Tanssin lisäksi muita Pulkkisen harrastuksia ovat beatbox, "puskafilosofia", pahalta haiseminen ja huono huumori.

Aake Lahti opiskelee nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi. Lahti kokee mahdollisiksi tulevaisuuden töiksi minkä tahansa työn liikunnan parissa. Kiinnostuksen kohteikseen Lahti mainitsee urheilun. Lahti on sosiaallinen ja avoin ihminen, joka liikkuu paljon.Tiistai 19.6.2018 klo 18.00
Sotku-teatteri, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput 18/10€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös 30min ennen esityksen alkua ovelta.