Lähtölaukaus-minifestivaali: Savonia AMK:n kulttuurialan opiskelijoiden taiteellisia opinnäytetöitä

16.3.2018 19:00
Esitys päättynyt
17.3.2018 19:00
Esitys päättynyt
18.3.2018 14:00
Esitys päättynyt

Savonia-ammattikorkeakoulun valmistuvat opiskelijat esittävät taiteellisia opinnäytetöitään perinteeksi
tulleilla Lähtölaukaus-minifestareilla. Opinnäytetyöt ovat tutkielmia tekijöitään kiinnostaviin aiheisiin, ajankohtaisiin kysymyksiin joita koulutuksen ja uran taitekohdassa on ollut tarpeellista pohtia. Tänä vuonna mukana on tanssinopettajaopiskelijoiden lisäksi myös musiikkipedagogiopiskelija Hanna Raittila, jonka musikaalilaulut avaavat maaliskuun minifestarit. Ohjaajakoreografien seurana lavalla nähdään tanssin ja musiikin opiskelijoita Savoniasta, Kuopion konservatoriosta sekä Tukholman taideyliopistosta. Opiskelijan vapauden yhdistyessä ammattilaisen vastuuseen jokainen työ on uniikki lähtölaukaus korkeakoulusta kentälle.

Hanna Raittilan opinnäytetyökonsertti Minä olen minä tutkii musikaalikappaleita laulajan oman itsensä näkökulmasta ja erilaisista roolikuvista. Kysymyksiä herää: Kuka minä olen? Mitä minä teen? Mitä minä tunnen? Esityksen aikana sukelletaan erilaisiin maailmoihin sekä käydään läpi erilaisia tunnetiloja ja elämäntilanteita.

Karoliina Kauhasen teos Memento te mortalem esse luo lavalle poikkitaiteellisen kokonaisuuden, jonka teema on lähtöisin luopumisesta.

"Ja minä en ole suru 
enkä ole virta.
Mutta suruni päästän
ja vapaana virtaan."


Sara Harjamäen opinnäytetyö Kirahvitkin Surevat käsittelee ihmisten ja eläinten viestinnän ja tunne-elämän samankaltaisuutta. Teoksessa käsitellään pelkoa, surua, iloa, ja empatiaa, joita myös eläimet ovat kykeneväisiä tuntemaan. Opinnäytetyön aihe lähti moniammattillisesta ideasta:miten voin hyödyntää molempia ammattejani tulevaisuudessa, eläintenhoitajan ja tanssinopettajan tutkintoa.

Terttu Vallin lähti työryhmänsä kanssa tutkimaan jazztanssin musiikkisuhdetta jazzin historiasta inspiroituen. Prosessin varrella kysymyksiä tuli kuitenkin väistämättä myös improvisaatiosta ja yhteisöllisyydestä jazztanssin kontekstissa. Jazz ≤ ¿? ≥ Music on tämän liiketutkielman kokoava kysymysmerkki.Perjantai 16.3. klo 19.00 
Hanna Raittila: Minä olen minä

Lauantai 17.3. klo 19.00
Sara Harjamäki: Kirahvitkin Surevat
Karoliina Kauhanen: Memento te mortalem esse
Terttu Vallin: Jazz ≤ ¿? ≥ Music

Sunnuntai 18.3. klo 14.00
Sara Harjamäki: Kirahvitkin Surevat
Karoliina Kauhanen: Memento te mortalem esse
Terttu Vallin: Jazz ≤ ¿? ≥ Music

Sotku-teatteri, Suokatu 42/2, Kuopio

Vapaa pääsy!

Lähtölaukaus-tanssifestivaali Facebookissa