Keho – ainoa kotini maailmassa -keskustelutilaisuus

19.3.2018 13:00
Esitys päättynyt

Maaseudun Sivistysliitto ja tanssija-koreografi Hanna Brotherus haluavat kutsua sinut mukaan pyöreän pöydän keskusteluun ideoimaan yhdessä teemaa ”Keho – ainoa kotini maailmassa”. Tilaisuus järjestetään maanantaina 19.3. klo 13.00-16.00 Taiteen edistämiskeskuksen tiloissa, Kauppakatu 11, Joensuu 

Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen helka.ketonen@msl.fi perjantaina 9.3. mennessä.

Maaseudun Sivistysliitto on yhdessä tanssitaiteilija Hanna Brotheruksen kanssa halukkaita etsimään ja kokeilemaan tanssin/kehollisuuden kautta uudenlaisia yhteistyömuotoja ja metodeja Suomessa. Vastaavia tapaamisia ja niistä poikineita tanssillisia työpajoja on järjestetty vuonna 2017 myös Oulussa, Rovaniemellä ja Kolarissa. Käy tutustumassa KEHOlaisiin Facebookissa: KEHO – ainoa kotini maailmassa. Keväällä 2018 järjestetään myös toinen pyöreän pöydän keskustelu Turussa 16.3. klo 13.00-16.00 Läntisen Tanssin aluekeskuksen tiloissa, Linnankatu 24.

Hanna Brotheruksen työskentelymetodien pohjalta ovat KEHO-tapaamisten erityisenä kiinnostuksen kohteena ihmisen henkilöhistoria ja keholliset muistot - ne, jotka näkyvät kehoissamme, mutta saavat koskettavan ja uutta synnyttävän muodon tanssiteoksessa. Yhteistyö ja kohtaamiset erilaisten ihmis- ja ammattiryhmien välillä on tavoitteena.

Maaseudun sivitysliitto ja Brotherus haluavat vuoden 2018 aikana tunnistaa kiinnostuneita yhteistyökumppaneita eri puolilta Suomea, joiden kanssa he ryhtyisivät valmistelemaan hanketta ja hakemaan rahoitusta työskentelyyn muun muassa:

- Tanssi- ja liiketyöpajojen toteuttamista yhteistyössä paikallisten tanssijoiden ja esiintyvien taiteilijoiden kanssa
- Tanssi/liiketyöpajoja 2-4 eri paikkakunnalla Itä- ja Länsi-Suomessa, jotka suunnataan paikallisille ihmisille (nuoret, ikäihmiset, työttömät, maahanmuuttajataustaiset)
- Isomman julkisen tanssitapahtuman/esityksen järjestäminen (yksi tai useampi paikkakunta) 
- Prosessissa käytettäisiin luovia menetelmiä ja yhteistyömuotoja ylisukupolvisen vuorovaikutuksen, hyvinvoinnin, aktiivisen osallisuuden ja yhdenvertaisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa ja erityisesti maaseutualueilla eri puolilla Suomea. 

Pyöreän pöydän tapaamisessa Maaseudun sivitysliitto ja Brotherus haluavat verkostoitua ja tutustua sinuun ja edustamaasi ryhmää/järjestöön/kuntaan/rahoittajaan sekä kuulla  toiminnastanne, ideoistanne ja toiveistanne liittyen tähän laajaan teemaan. Mukaan kutsutaan muun muassa tanssijoita ja tanssipedagogeja, tanssin aluekeskukset, yhteistyökuntia, korkeakouluja ja ammattikorkeakoulujen  edustajia, TAIKE:sta läänintaiteilijoita sekä Maaseudun Sivistysliiton kehittämispäälliköitä ja hankekoordinaattoreita. 

Tapaaminen järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa.

Lisätietoja
Helka Ketonen
Kulttuurijohtaja, Maaseudun sivistysliitto
helka.ketonen@msl.fi
040 357 7662
www.msl.fi