Juntunen – Mäkinen – Tolvanen: Double Bubble | Paikallisliike 2018

13.6.2018 19:00
Esitys päättynyt

Double Bubble tutkii samuuden ja samaistumisen kysymystä. Toisaalta siihen piiloutumiseen erilaisuuden pelossa. Hetkessä esiintyjät keskittyvät kuuntelemaan itseään ja toisiaan synnyttäen yhteisen päätöksenteon. Toisen ihmisen kuunteleminen herkistää tanssijan aistimaan yhteistä tilannetta, jolloin oma totuus ei ole toisen totuutta parempi.

Double Bubble on hahmo, jonka alterego voi olla yhtä aikaa vahva ja ketterä nyrkkeilijä tai höyhenenkevyt aistiva moniraajainen olento. Teos viittaa urheilumaailmassa tunnistettavaan joukkokäyttäytymiseen ja sen ympärillä tapahtuviin ilmiöihin. Se kyseenalaistaa ajassamme esiintyvää painetta kilpailla ja olla paras, vaikka pahimman vastustajan löydämme usein itsestämme.

Äänimaailma rakentuu pääosin ihmisäänestä ja sen toistamisesta. Muusikko etsii samaistumispintaa omaan ääneensä, matkii ja toistaa itseään hetkessä, milloin urheiluselostajan, milloin yhden miehen lauluyhtyeen muodossa.

Mäkinen ja Tolvanen ovat tunteneet toisensa kymmenen vuotta ja työskennelleet paljon yhdessä. Heitä kiinnostaa erityisesti yhteneväisyydet heidän kehoissaan; samankaltainen kehonrakenne, tonus sekä liikelaatu.Esiintyjät: Tuomas Juntunen, Mirva Mäkinen, Eevi Tolvanen
Äänimaailma: Tuomas Juntunen
Kuva: Petra Tiihonen
Tuotanto: Itä Suomen tanssin aluekeskus, työryhmä
Kesto: noin 65minKeskiviikko 13.6.2018 klo 19.00 (ensi-ilta)
Sotku-teatteri, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput 18/10€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös 30min ennen esityksen alkua ovelta.Mirva Mäkisen väitöstilaisuus ”Taiteellinen tutkimus kontakti-improvisaation arvoista somaesteettisen esityksen kehyksessä" on toukokuussa 2018. Hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000. Vuodesta 2000 alkaen Mäkinen on toiminut Kallion lukion tanssin lehtorina. Mäkinen on opettanut tanssia kansainvälisesti noin 40 eri maassa, muun muassa Cullberg Balletilla Ruotsissa. Mäkinen on myös työskennellyt tanssijana useiden tanssiryhmien ja koreografien teoksissa, mm. Karttunen kollektiivissa, uuden sirkuksen ryhmä Circo Aereossa, Joona Halosen teoksissa, Echo Echo tanssiryhmässä Irlannissa sekä yhteistyöproduktioissa Frey Faustin kanssa. Viimeisen viiden vuoden aikana Mäkinen on työskennellyt koreografi Valtteri Raekallion viidessä eri teoksessa.

"Olen tanssissa kiinnostunut virtaavasta liikkeestä ja flow-kokemuksista. Rakastan tutkia liikettä; liikkeen rytmiä ja liikkeen erilaisia tapoja ilmetä kehossa. Tanssimisen tunne syntyy minulle siitä tunteesta, kun pystyn vaihtelemaan rentouden ja jännityksen luomaa intensiteettiä. Kutsun tuota kehon tavaksi hengittää liikettä."

Tuomas Juntunen on tanssija-muusikko-esiintyjä, joka on kouluttautunut tanssijaksi Turun konservatorion tanssilinjalla. Työskenneltyään vuosia alalla Juntunen opiskeli näyttelijäntekniikkaa puolalaisessa Song of the Goat -teatterissa. Opinnot toteutettiin yhteistyönä Manchester Metropolitan Universityn MA in acting -koulutusohjelmassa. Juntunen valmistui toukokuussa 2015 Kuopion konservatorion rytmimusiikkilinjalla pääaineenaan laulu. Työhistoriaa Juntusella on Tanssiteatteri Tsuumin lisäksi karttunut eritoten Tanssiteatteri Minimin palveluksessa, joissa hän on toiminut tanssijantyön ohella taiteellisen johdon tehtävissä. Tuomas on ollut mukana kansanelektroyhtye Suistamon Sähkön perustajajäsenenä vuodesta 2015 alkaen. Juntunen on kiinnostunut esiintyjän kokonaisvaltaiseen työskentelystä ja sen harjoittamista. Tämänkaltaisen tekemisen keskiössä laulu, liike, puhe ja rytmiset elementit muodostavat yhdessä laajemman synteesin.

Eevi Tolvanen on kuopiolaistunut tanssitaiteilija, joka työskentelee pääosin erityistä tukea tarvitsevien ryhmien kanssa. Työskentelyssään hän on perehtynyt aidon läsnäolon ja kosketuksen mahdollisuuksiin tukien kokemuksiinsa kontakti-improvisaatiosta. Tolvanen on kiinnostunut yhteenkuuluvuuden tunteen kehittämisestä yhdessä jaettujen kokemuksien kautta.