Juntunen – Mäkinen – Tolvanen: Double Bubble

1.9.2018 19:00
Esitys päättynyt

Double Bubble tutkii samuuden ja samaistumisen kysymystä. Toisaalta siihen piiloutumiseen erilaisuuden pelossa. Hetkessä esiintyjät keskittyvät kuuntelemaan itseään ja toisiaan synnyttäen yhteisen päätöksenteon. Toisen ihmisen kuunteleminen herkistää tanssijan aistimaan yhteistä tilannetta, jolloin oma totuus ei ole toisen totuutta parempi.

Double Bubble on hahmo, jonka alterego voi olla yhtä aikaa vahva ja ketterä nyrkkeilijä tai höyhenenkevyt aistiva moniraajainen olento. Teos viittaa urheilumaailmassa tunnistettavaan joukkokäyttäytymiseen ja sen ympärillä tapahtuviin ilmiöihin. Se kyseenalaistaa ajassamme esiintyvää painetta kilpailla ja olla paras, vaikka pahimman vastustajan löydämme usein itsestämme.

Äänimaailma rakentuu pääosin ihmisäänestä ja sen toistamisesta. Muusikko etsii samaistumispintaa omaan ääneensä, matkii ja toistaa itseään hetkessä, milloin urheiluselostajan, milloin yhden miehen lauluyhtyeen muodossa.

Mäkinen ja Tolvanen ovat tunteneet toisensa kymmenen vuotta ja työskennelleet paljon yhdessä. Heitä kiinnostaa erityisesti yhteneväisyydet heidän kehoissaan; samankaltainen kehonrakenne, tonus sekä liikelaatu.Esiintyjät: Tuomas Juntunen, Mirva Mäkinen, Eevi Tolvanen
Äänimaailma: Tuomas Juntunen
Kuva: Petra Tiihonen
Tuotanto: Itä Suomen tanssin aluekeskus, työryhmä
Ensi-ilta: 13.6.2018, Paikallisliike-festivaali, KuopioLauantai 1.9.2018 klo 19.00
Sunnuntai 2.9.2018 klo 14.00 (PERUTTU)
Sotku-teatteri, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput 18/10€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös 30min ennen esityksen alkua ovelta.