Anna Venäläinen: Deus que me deu + Mari Kortelainen: Hatelikko / Rakenteilla taide

22.4.2018 15:00
Esitys päättynyt

DEUS QUE ME DEU
undefined

Deus que me deu (suom. Minkä Jumala on minulle antanut) on tanssiteos pyhän kokemuksesta. Mitä on pyhän äärellä oleminen? Voiko pyhyys löytyä meistä itsestämme, sisältä päin, kehostamme? Vahva fyysinen ilmaisu kietoutuu yhteen intensiivisen livemusiikin kanssa. Teos on Venäläisen "Siellä missä sielu asuu"-trilogian toinen osa.

Joensuulaisen Anna Venäläisen tausta on Outokummun tanssinkoulutuksessa ja sen jälkeen seitsemän vuotta freelancerina tehdyssä työssä koreografina ja tanssijana vaihtuvissa työryhmissä. Noora Arola opiskelee kansanmusiikin koulutusohjelmassa Joensuun konservatoriolla.

Koreografia, tanssi: Anna Venäläinen
Musiikki: Noora Arola
Tuotanto: työryhmä, Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Kuva: Jyri Keronen
Kesto: noin 45 minuuttia

HATELIKKO

Mari Kortelaisen soolotanssiteos lähtee ajatuksesta, että asiat menevät hatelikkoon - vähän pieleen. Hatelikko tarkoittaa Kainuun murteella pientä kitukasvuista metsää. Teoksen liikemateriaali ja koreografia pohjautuvat havaintoihin siitä kuinka nykyihmisen kokemusmaailma voi vääristyä, kun hän on, osin huomaamattaan, altis häiriöille ja keskeytyksille.

Koreografia ja tanssi: Mari Kortelainen
Äänisuunnittelu: Yrjö Vähäkallio
Valosuunnittelu: Werne Tanskanen ja Aku Lahti
Mentorointi: Katariina Vähäkallio
Tuotanto: työryhmä, Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Ensi-ilta: 8.9.2017, Kaivos-festivaali, Outokumpu
Kuva: Jussi Ulkuniemi
Kesto: 30 minuuttiaSunnuntai 22.4.2018 
klo 15.00 Deus que me deu
klo 16.00 Hatelikko
Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23, Joensuu

Vapaa pääsy!Rakenteilla taide on Taidekeskus Ahjon 20-vuotistapahtuma, joka järjestetään 7.4.-6.5.2018. Tapahtuma tuo esille monitaiteellisuutta, jota Ahjon jäsenyhdistykset ovat 20 toimintavuoden aikana edustaneet.

Ohjelmaan kuuluu kuvataidenäyttely Rakenteilla taide, tanssia, musiikkia ja runoutta yhdistäviä esityskokonaisuuksia, työpajoja, luentoja ja keskustelutilaisuus Kokemus kaikessa. Tapahtuman yhteistyökumppanit: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Joensuun Taiteilijaseura ry, Pohjois-Karjalan tanssitaiteen tuki ry, Joensuun konservatorio ja kirjailijayhdistys Ukri ry. 

www.taidekeskusahjo.net/rakenteillataide