Tavis Dance Company - haku syksyn ryhmään auki!


undefined

Tavis Dance Company on Itä Suomen tanssin aluekeskuksen tuottama nykytanssiryhmä. Ryhmä koostuu tavallisista eri-ikäisistä ihmisistä, joilla on uteliaisuutta, avoimuutta sekä halua ilmaista itseään ja kokeilla uutta. Company aloitti toimintansa tammikuussa 2017. TDC on vastannut suureen tarpeeseen aikuisten tanssin harrastamisen ja kokemisen kehittämisessä. Ensimmäisen kokoillan teoksensa TDC toteutti Paikallisliike-nykytanssifestivaaleilla 17.6.2018. Tavikset ovat keikkailleet myös vuoden 2017 Paikallisliike-festivaaleilla, Suonenjoella kasaridiskossa ja kesällä 2018 Tavikset on mahdollista nähdä Kaustinen folk music festivaaleilla. 

Syksyllä 2018 toteutetaan kaksi Tavis Dance Company -ryhmää; treeniryhmä ja tutkimuryhmä. Kaksi eri sisältöistä ryhmää mahdollistavat jokaisen tilanteeseen ja motivaatioon sopivan harrastamisen. Haluamme pitää jokaisen tavistanssijan mukana matkassa ja rohkaista uusia tanssista kiinnostuneita hyppäämään mukaan kyytiin! TREENIRYHMÄ

Ryhmä jatkaa edellisten vuosien mallin mukaisesti. Ryhmä kokoontuu maanantai-iltaisin Sotku-teatterilla ja ryhmään voi osallistua oman motivaation mukaisesti. Treeniryhmässä keskitytään liikkumiseen improvisaation keinoin. Keskiössä on omaan kehoon ja sen tuottamaan liikkeeseen tutustuminen vuorovaikutuksessa muihin tanssijoihin.

Oletko kiinnostunut tanssista ja liikkeellisestä ilmaisusta, mutta uskot ettei sinulla ole siihen taipumusta, sopivaa kehoa tai koet olevasi liian vanha? Silloin tämä ryhmä on sinulle. Tule kokeilemaan liikkeellistä ilmaisua ja kehollista luovuutta. Anna ajatustesi, aistiesi, muistojesi ja tunteidesi liikuttaa itseäsi.

Aiempi tanssikokemus ei ole tarpeen. Uteliaisuus, avoimuus, halu ilmaista itseään ja kokeilla uutta riittää. Tarkoituksena on avoin ja luova tila, jossa jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi. Osallistujat vaikuttavat tuntien sisältöön, tehtäviin ja työstettäviin asioihin. Ideoidaan yhdessä mitä halutaan tehdä - tarkoituksena luoda jokaiselle tasavertainen mahdollisuus ilmaista itseään omalla kehollaan. Ryhmässä koetaan yhteisiä tanssillisia hetkiä, liikkeellisiä kokeiluja, juttelua, kosketusta ja koskettumista. Löydetään yhdessä keinot omaan tanssiin!

Syksyn harjoitukset:
Ma 27.8., 3.9., 10.9., 17.9., 24.9., 8.10., 15.10., 22.10., 29.10., 5.11., 12.11., 19.11. klo 18.00-20.00
Sotku-teatteri, Suokatu 42/2, Kuopio 

Syyskauden hinta 140/120€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)TUTKIMUSRYHMÄ

Tutkimusryhmä antaa mahdollisuuden jatkaa tanssiharrastusta tavoitteellisemmassa ympäristössä ja vastaa tarpeeseen tanssia useammin, kuin kerran viikossa. Nimensä mukaisesti ryhmä tutkii Tavis Dance Companyn tavoitteita, mahdollisuuksia ja unelmia. Ryhmän yleistavoitteena on viedä TDC:tä tavoitteellisempaan suuntaan esiintyvänä ja taidekentällä vaikuttavana tanssiryhmänä. 

Ryhmän kanssa kehitetään Tavis Dance Companyn toimintaa dialogisemmin, suunnitellaan tulevaisuuden tavoitteita ja kartoitetaan tavistanssijoiden toiveita toiminnallisten harjoitteiden kautta. Tutkimusryhmässä tutustutaan tanssimisen lisäksi koreografian ja komposition rakentamiseen sekä tanssin tuotannolliseen puoleen. Ryhmä voi tehdä halutessaan tanssikeikkoja, hakea festivaaleille, suunnitella seuraavaa teosta tai mitä tahansa muuta mihin yhteisen unelmat vievät!

Tutkimusryhmän lisätreenit:
Ti 11.9., ti 18.9., ti 9.10., ti 16.10., ke 31.10., ke 7.11. klo 18.00-20.00
Sotku-teatteri, Suokatu 42/2, Kuopio

Syyskauden hinta lisätreenin kanssa 180/160€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Hinta sisältää jälleen yhden vapaalipun vapaavalintaiseen Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Sotkulla esitettyyn esitykseen syyskaudelle 2018.

Ryhmän ohjaajina jatkavat Eevi Tolvanen ja Inka-Leea Hakkarainen

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen itak@itak.fi.Tavis Dance Company koostuu tavallisista ihmisistä. Ryhmän ohjaajat toivovat, että jokainen voi tulla ryhmään juuri sellaisena kuin on; herkkänä, vahvana, raivokkaana - täynnä tarinoita ja tunteita. Tähän mennessä olemme kokeneet TDC-harjoituksissa käsittämätöntä yhteyttä ja tunnelmaa. Ryhmästä on tullut läheinen ja tärkeä. Vaikka emme tiedä toisistamme muuta kuin etunimet – olemme ystäviä syvemmällä liikkeellisellä ja kehollisella tasolla.

"Viehätykseni tähän ryhmään piilee juuri siinä, ettei nyt tarvitse miettiä jotain oikeaa tai väärää liikekieltä, ei ole vaatimuksia tasosta tai suorittamisesta. Tunnistan TDC-tanssijoissa sitäkin enemmän luovuutta, luottamusta, heittäytymistä, sopivasti hulluutta ja huumoria. On halua ja tarvetta ilmaista itseään kehollisesti."  
- Merja Halonen, Tavis Dance Companyn tanssijan tarina, Sotku-lehti kevät 2018

"TDC nostaa kokemuksellisuudessaan esille sen, miten rajoittava kielelliskulttuurinen pakkopaitamme on; miten pystymmekään saavuttamaan aitoja läsnäolon hetkiä niin vaivattomasti, vain heittäytymällä tanssilliseen leikkiin turvallisessa ympäristössä ja omina itsenämme." 
-Kim Tamio

"TDC:ssä voi olla ihan omana ittenään ja hullutella mielin määrin - se jos mikä poistaa normielämässä syntyneitä paineita ja siksi tanssin jälkeen onkin yleensä rennon hyvä olo." 
-Virpi Virolainen 

"Turvallinen yhteisö ja miljöö, joka mahdollistaa lähelläolon itsensä kanssa."
-Anni Marin

"Jos olo on kylmä TDC on kuin villasukat mitkä saan laittaa jalkaani lämmittämään." 
-Salla-Maarit Tarvainen