AMMATTILAISILLE

Itä-Suomen tanssin aluekeskus tukee monipuolisesti erilaisia ja taiteellisilta lähtökohdiltaan ajankohtaisia tanssi- ja esitystaiteen teoskonsepteja sekä ideoita yleisötyöhön. Toiminnan kautta tuodaan esille yhteiskunnallisia teemoja, eettisiä ja ekologisia aiheita sekä käydään taiteen ja yhteiskunnan välistä dialogia. Esitystoiminnassa tuetaan erityisesti kokeilevuutta ja uusi innovaatioita. Taiteelliselle suunnittelijalle voi esitellä omia toimintaideoitaan.

ITAK:lla on avoin vuosittainen tuotantohaku, jossa taiteilijat voivat hakea osatuotantotukea projekteilleen. Tuotantotuki on aina osarahoitusta ja edellyttää projektilta omarahoitusosuutta. Osatuotantotuki voi sisältää rahoituksen lisäksi muita elementtejä, kuten projektille ilmaiset harjoitus- ja esitystilat, tuotantoapua sekä taiteellisen työn tukemista mentoroinnin avulla.

Osatuotantotuen lisäksi käytössä on kohdistettuja hakuja esimerkiksi Sotkun vierailuesityksiin sekä festivaaleille. Tämän lisäksi ITAK:lla on jatkuva kiertuetukihaku, joka on tarkoitettu osarahoitukseksi alueen esitysten ja projektien kiertuetoimintaan.

ITAK työllistää myös tanssin ammattilaisia opetus-, esitys- ja koreografin tehtäviin erilaisissa projekteissa. Näistä sekä muista alueen avautuvista työpaikoista tiedotamme nettisivuilla sekä uutiskirjeessä.

Osatuotantotuki

ITAK hakee vuodelle 2019 taiteellisesti korkeatasoisia ja laajasti tanssitaidetta edustavia teoksia sekä tuoretta koreografista ajattelua sisältäviä esityskonsepteja. Hakemuksessa tulee avata taiteilijan/työryhmän taiteellista visiota sekä suhdetta teoksessa käsiteltyyn aiheeseen.

Ensisijaisesti tuki on kohdistettu ITAK:n toiminta-alueella toimiville freelance-tanssitaiteilijoille ja tuki kohdennetaan pääosin palkkaukseen. Mikäli olet ITAK:n alueen ulkopuolella toimiva tekijä, osatuotantoavun saamisen ehtona on että se toteutetaan alueen tanssitaiteilijoiden kanssa. Kannustamme yhteistuotantomalleihin muiden organisaatioiden/instituutioiden kanssa. Ilman ITAK:n alueen tanssitaiteilijoiden työllistymisvaikutusta avustusta ei voida hyväksyä.

Tuotantotuki on aina osa rahoitusta ja sen saaminen edellyttää omarahoitusosuutta, jonka hankkimisesta hakija vastaa itse. ITAK ei toimi teoksen tuottajana, vaan tuotannosta vastaa tekijä/työryhmä.

Osatuotantohaku aukeaa joulukuussa 2017 ja päättyy 31.1.2018.

Festivaalihaku

ITAK hakee taiteellisesti korkeatasoisia ja laajasti tanssitaidetta edustavia teoksia sekä esityskonsepteja Yksin Sateessa? -festivaaleille vuonna 2018.

Kuudettatoista kertaa järjestettävä Yksin Sateessa? -festivaali esittelee nykytanssia, improvisaatiota sekä performanssia Joensuussa & Outokummussa. Festivaalin ohjelmistosuunnittelun lähtökohtana on monitaiteellisuus, kokeilevuus ja uusien nykytaiteen muotojen ja innovaatioiden edistäminen. Ohjelmisto laajentaa ja monipuolistaa käsitystä tanssi- ja esitystaiteesta.

Teoshaku kohdistuu Outokummun vanhaan kaivoshalliin: Tapahtuma Kiisuun:
Ainutlaatuinen, valtava, kaikuisa tila, jossa marraskuussa vallitsee talvisen kylmät olosuhteet. Tila on näyttävä mutta haastava ja vaatii teoksia, jotka ovat joko paikkasidonnaisia tai soveltuvat näihin puitteisiin.

Vierailuesityshaku vuodelle 2018 oli auki 7.12.-31.1.2018

Kiertuetuki

ITAK:lla on auki jatkuva kiertuetukihaku. Kiertuetukihaku on tarkoitettu osarahoitukseksi toimialueen esitysten ja projektien kiertuetoimintaan.

Kiertuetukea voi hakea lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen itak@itak.fi. Hakemukset käsitellään yhdistyksen hallituksen kokouksissa ja kiertuetukea myönnetään aina yhdistyksen taloustilanteen mukaan. Kiertuetukea tulee hakea vähintään 4 kuukautta ennen esitystä.

Tilatuki

Sotku-teatterin näyttämötilaa tarjotaan residenssin omaiseen käyttöön mahdollisuuksien mukaan erityisesti kesäkuukausina.

Residenssiin voi hakea lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen itak@itak.fi. Hakemukset käsitellään yhdistyksen hallituksen kokouksissa. Residenssiä tulee hakea vähintään 6 kuukautta ennen residenssijakson alkamista. Ensisijaisesti suosimme residenssivalinnoissamme itäsuomalaisia tanssin tekijöitä.

Ammattilaiskurssit ja työpajat

ITAK järjestää ammattilaisille koulutusta aamutreenituntien sekä vierailevien opettajien kurssien ja työpajojen muodossa. 

Kuopio
22.1.-28.5.2018, Taidelukio Lumitin / Puistokoulun sali
Kuopion ammattitreenien Facebook-ryhmä

Joensuu
8.2.-9.5.2018, Taidekeskus Ahjo
Ammattilaisten treenitunteja Joensuussa pyörittää Pohjois-Karjalan tanssitaiteen tuki ry / Tanssiva Susiraja yhteistyössä Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa.
Lisätietoja antaa Pohjois-Karjalan tanssitaiteen tuki ry:n hallituksen puheenjohtaja Marianne Ruhanen, marianne.ruhanen@gmail.com
Joensuun ammattitreenien Facebook-tapahtuma

Residenssi

Kangasniemellä toimii tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen Kokko 1721 -maatilaresidenssi.  Ympärivuoden toimivassa residenssissä on mahdollisuus majoittaa 1-4 henkilöä. Residenssistä löytyy Tupa-studio sekä mahdollisuus joogatunteihin.
Lisätietoja: www.kokko1721.eu

Kuopiossa Sotkun näyttämötilaa tarjotaan residenssin omaiseen käyttöön mahdollisuuksien mukaan erityisesti kesäkuukausina.

Tiedustelut Asta Elijoki, asta.elijoki@itak.fi 050 581 63 00.