Break the Fight -hanke

breakthefight_logo

Arja Tiili Dance Companyn Break the Fight! -esitysvierailu järjestettiin Poleenissa pe 9.9.2016 (koululaisnäytös, Pieksämän yläkoululaisille) ja työpajat 7.-8.9.2016 8-luokkalaisille. Kiertue järjestettiin yhteistyössä Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa.

Breikataan koulukiusaamista vastaan!

Kiusaaminen on iso ongelma kouluissa ja valitettavasti lähes joka kymmenes oppilas tulee kiusatuksi jossain kohtaa koulutiensä varrella. Breakdance kuten muutkin katukulttuurin lajit beatboxaus, räppäys ja graffititaide olivat vaihtoehto väkivallalle niiden syntysijoilla New Yorkin Bronxissa. Samalla tavoin Break the Fight! tarjoaa yhteisen pohjan lapsille ja nuorille toteuttaa itseään ja vahvistaa itsetuntoaan taiteen kautta.

Break the Fight! -toiminnassa käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä tanssin (breakdance), musiikin (beatboxaus ja räppi), kuvataiteen (graffiti) ja yhdessä tekemisen keinoin. Tavoitteena on nuorten itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen kohentaminen ja hyvinvoinnin lisääminen.

Break the Fight! -konsepti on käynnistynyt Helsingissä elokuussa 2014. Työpajatoiminnan ja esitysten kautta on tähän mennessä tavoitettu jo yli 2 500 lasta, nuorta ja aikuista. Break the Fight! On toteutunut esityksinä, työpajoina, koululaisten flash mob -tapahtumana, lasten ja nuorten omina esityksinä sekä tapahtumakokonaisuuksina mm. Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa niin perus- kuin ammattikouluissa, nuorisotaloilla kulttuurikeskuksissa, Hurraa! Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla, InterKult-festivaalilla sekä erilaisissa kaupunkitapahtumissa.

Vuonna 2014 Break the Fight! -hanke oli Unilever Oy:n hyväntekeväisyyskohde ja sai Suomen Axe Peace One Day–pääpalkinnon.

Toukokuussa 2016 Yle TV 1 esitti Shine Finland Oy:n kanssa yhteistyössä tehdyn dokumentin Kiusatut – Tarinoita selviytymisestä, jossa Break the Fight! -projekti ja sen konseptoija koreografi Arja Tiili sekä b-boy Kimmo “Heavy Haiku” Korpela ovat mukana.

Break the Fight! juhlistaa saavutuksiaan ja tulevaa toimintaansa juhlagaalan muodossa Savoy teatterissa Helsingissä 11.11.2016 klo 19 tanssitaiteilija Arja Tiilin 25- vuotistaitelijajuhlan yhteydessä. Illassa esitetään otteita Tiilin varhaisemmasta taiteellisesta tuotannosta sekä tanssiteos Break the Fight – I was here! ym. ohjelmaa.

 Break the Fight! kummit ovat lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, kansanedustaja Outi Alanko- Kahiluoto ja b-boy Ätä aka Dennis Nylund. www.breakthefight.com