Sonja Jokiniemi: Blab + Ville Nylén – Anna Shchekleina: Playground for the Brave

25.11.2017 19:00
Aikuinen / Adult 20,00 €
kpl
Opiskelija / Student 15,00 €
kpl
Työtön / Unemployed 15,00 €
kpl
Eläkeläinen / Pensioner 15,00 €
kpl
ITAK:n jäsen / Member of ITAK 15,00 €
kpl

Sonja Jokiniemi: Blab

Sonja Jokiniemen uusi teos Blab on hybriditeos, jossa maalaus, kuvanveisto ja koreografia sulautuvat yhteen. Se pyrkii pois kategorioiden ja tietäväisyyden maailmasta, kohti tuntematonta: kohti ihmisen ja esineen yhdistelmiä, erilaisten hahmojen ja muotojen laajentumisia, halujen tekoja. Teos saa muotonsa muuntuvana, moniaistisena veistoksena, jonka olemus kartoittaa alitajuisen maaston. Teoksen mieli rakentuu kielellisen määrittelemättömyyden, aistien, halujen ja refleksien pohjalta. Blab tutkii möykkyisiä, takkuisia ajatusprosesseja joilla ei ole alkua eikä loppua.

Sonja Jokiniemi on esitystaiteilija ja koreografi, jonka poikkitaiteelliset teokset tutkivat esineiden ekologiaa, kielen ja ajattelun rakenteita sekä psykodiversiteettiä. Hän työskentelee esitysten, piirrosten ja yhteisöteosten parissa. Jokiniemi on valmistunut Amsterdamin DAS Theatre -koulusta vuonna 2013.Konsepti, koreografia, ja visualisointi: Sonja Jokiniemi
Esiintyjät: Ivo Serra, Mira Kautto, Sara Gurevitsch
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Tekstiilit toteutettu yhteistyössä: Janina Silvennoisen kanssa
Tuottaja: Riikka Thitz
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa -festivaali, Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Residenssituki: Arsenic Theatre, Itä-Suomen tanssin aluekeskus, ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival, Pianofabriek Kunstenwerkplaats, STUK - House for Dance, Image & Sound, wpZimmer
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö
Valokuva: Tomas UyttendaeleVille Nylén – Anna Shchekleina: Playground for the Brave

Playground For The Brave on venäläisen Anna Shchekleinan sekä suomalaisen Ville Nylènin yhteistyönä syntynyt teos. Yhteisen työskentelyn lähtöpisteinä ovat olleet pelot sekä etäisyys ja kontrasti. Pelko on läsnä lähes kaikkialla ympärillämme. Shchekleina ja Nylén uskovat pelon tekevän meistä kaikista pienempiä, arempia ja passiivisempia, jos emme osaa tunnistaa sitä. Esityksellään taiteilijapari haluaa antaa toivoa ja käynnistää ketjureaktioita, jotka syövät pelolta sen voimaa.

undefined

Teos esitetään valtavassa ja vanhassa kaivoshallissa Outokummussa, joka tarjosi työskentelylle teemaksi leikin etäisyyksien ja kontrastien kanssa. Etäisyyksiä syntyy tilan ja kehojen välille, mutta myös yksittäisen kehon sisälle. Kontrastit nousevat tilasta itsestään, iso ja pieni, äänettömyys ja pauhaava meteli, lämpö ja kylmä, pehmeä ja kova, kuollut ja elävä… Halliin rakentuu leikkikenttä, joka yhdistää toisiinsa karun betonisen tilan, tanssijoiden kehot sekä pelot. Taiteilijapari kutsuu yleisön mukaan tähän leikkiin pelkojemme kanssa.

Koreografia, esiintyminen: Ville Nylén, Anna Shchekleina
Pukujen alkuperäinen suunnittelija: Konstantin Soloviev
Pukuassistentti: Evgenya Playsunova
Kuva: Evgenya Playsunova

Teos on osa Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Suomi-Venäjä-residenssiyhteistyötä, jonka rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

undefinedYhteisilta
Lauantai 25.11.2017 klo 19.00
Teatteri / Tapahtuma Kiisu, Kummunkatu 21, Outokumpu

Liput yhteisiltaan 20/15€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.