Ryuichi Fujimura: How I practice my religion & How Did I Get Here? + Martin Hansen: Monumental

23.11.2017 19:00
Aikuinen / Adult 20,00 €
kpl
Opiskelija / Student 15,00 €
kpl
Työtön / Unemployed 15,00 €
kpl
Eläkeläinen / Pensioner 15,00 €
kpl
ITAK:n jäsen / Member of ITAK 15,00 €
kpl

Ryuichi Fujimura: How I Practice My Religion + How Did I Get Here?

How I Practice My Religion tutkii tekijänsä henkilökohtaista tanssihistoriaa tekstin ja liikkeen kautta samalla puraten fyysisiä ja henkisiä tuntemuksia. Teos on syntynyt ja kehittynyt Fujimuran rakkaudesta tanssiin ja se onkin omistettu hänen kolmelle ensimmäiselle tanssiopettajalleen Margaret  Lasicalle, Caroline Englishille ja Anastasi Siotasille.

How Did I Get Here? Tutkii kokemustamme ajasta kun ikäännymme ja kuinka me tunnistamme ja hyväksymme oman kuolevaisuutemme kun lähestymme elämän syksyä. Ryuichi Fujimura teki teoksen lähestyessään itse 50 ikävuoden rajapyykkiä ja teos reflektoikin hänen omia kokemuksiaan ikääntymisestä.

Ryuichi Fujimura on Sydneyssä syntynyt tanssitaiteilija. Fujimura on vuodesta 1995 opiskellut nykytanssia sekä improvisaatiota ja koreografiaa Australiassa ja ulkomailla. Viidentoista vuoden ajan Fujimura on tehnyt töitä kansainvälisten ja australialaisten tanssi-, teatteri- ja kuvataiteilijoiden kanssa monissa tanssi-, teatter ooppera- ja paikkasidonnaisissa teoksissa ja elokuvaprojekteissa. Fujimura on esiintynyt ryhmien ja taiteilijoiden kuten Force Majeure, De Quincey Co., La Fura dels Baus, Opera Australia, Xavier le Roy, Alan Schacher ja Kate Sherman kanssa.

undefinedMartin Hansen: Monumental

Soolotanssiteos Monumental kostuu Anna Palvovan vuonna 1905 luodusta, uraauurtavasta The Dying Swan teoksen uudelleen sovituksesta. Onko klassikot luotuja uudelleen sovitetuiksi? Martin Hansen käyttää fyysistä työvoimaa ja monimutkaisia lavaohjeistuksia luodessaan uudelleen historian ikonisimman tanssiteoksen. Teos on leikkimielinen yhdistelmä jälleenrakentamista ja tuhoamista. Monumental kyseenalaistaakin sitä hiuksen hienoa eroa kanonisen ja tutun välillä.Yhteisilta
Torstai 23.11.2017 klo 19.00
Taidekeskus Ahjo, Kirkkokatu 23, Joensuu

Liput yhteisiltaan 20/15€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.