Riikka Tolonen: Kohtauksia / Scenes of Encouters

16.6.2017 19:00
Esitys päättynyt

Kohtauksia luo hetken yhteisyyden, eristämisen ja jakamisen kokemiselle. Maaginen illuusio sulautuu tavallisuuteen ja arkisuuteen, rikkoen kauniin yhtenäisen visuaalisen maailman. Tanssi näyttäytyy yleisölle usein taianomaisena esteettisenä kokemuksena. Kohtauksia haluaa laajentaa illuusiota arkisuuden ja tavallisuuden rajamaille, pitäen silti kiinni esittävyydestä.

Olemme yhdessä tanssijoina. Yleisö on yhdessä pimeydessä ja turvassa lavan valoilta.
Mitä he, tanssijat ja yleisö, jakavat? Mihin asti yleisö pysyy passiivisena ja vastaanottavana osapuolena? 

Kohtauksia on Riikka Tolosen taiteellinen opinnäytetyö. Sen taiteellinen prosessi alkoi teemasta vuorovaikutus. Prosessi keskittyi enemmän tanssijoiden vuorovaikutukseen, mutta oli löyhästi kiinnittyneenä myös yleisö-esiintyjä-suhteeseen. Improvisaatiosta rakentuva teos tekee kaksi tanssijaa, Riikka Tolosen ja Pauliina Kytän, riippuvaisiksi toisistaan.Koreografia, tanssi: Riikka Tolonen, Pauliina Kyttä
Valosuunnittelu: Veli Pekka Kuronen
Vaatteet: Riikka Tolonen, Soili Tolonen
Ensi-ilta: 4.3.2016, Lähtölaukaus-festivaali, Kuopio
Kesto: 25 minuuttiaEsitys
Perjantai 16.6.2017 klo 19.00
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput 18/10€
Liput myös puolta tuntia ennen ovelta. Esitys on osa Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Paikallisliike-nykytanssifestivaalia.Riikka Tolonen
 on tanssija ja tanssinopettaja lähtöisin Ylitorniolta. Tolonen on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta 2016 ja työskentelee tällä hetkellä taidekasvatuksen parissa. Tolosta kiinnostaa improvisaation avulla luominen ja työskentely niin pedagogina kuin taitelijana.

Pauliina Kyttä on Mikkelistä kotoisin oleva, helsinkiläistynyt tanssija. Kyttä valmistui Turun konservatoriosta tanssijaksi keväällä 2015. Tällä hetkellä Kyttä toimii freelancerina, opettaa tanssia sekä opiskelee töiden ohella Kuopiossa Savonia Ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi.

Kohtauksia - Trailer from Riikka Tolonen on Vimeo.