Next Zone: Ritual

13.4.2017 19:00
Esitys päättynyt

Ritual on karhea, humoristinen ja ajatuksia herättävä duettoteos, joka yhdistää inuiitti-kulttuuriin, arktisen luonnon ja urbaanit breakdance-battlet. Tanskalainen koreografi Lene Boel yhdistää Next Zone ryhmälle luomassaan duetossa inuiittien perinteisen taikuuden ja henkiset arvot kaupunkien hip hop ja breakdance-kulttuurien raakaan energiaan ja voimaan. Inuiitit käyttivät rumputanssia lukuisien vuosien ajan oikeuden jakamiseen: kahden osapuolen välisiä kiistoja ratkaistiin laulaen ja tanssien. Urbaanin tanssiperinteeseen kuuluvat puolestaan breakdance-battlet, joissa negatiiviset ja väkivaltaiset aikeet muuntuvat persoonalliseksi ja räjähtäväksi taiteelliseksi ilmaisuksi. 

”Näissä kulttuureissa on useita yhteisiä piirteitä. Kulttuurit ovat molemmat niin sanottuja selviytyjä-kulttuureja. Molemmat myös käyttävät tanssia tapana käsitellä konflikteja.” - Lene BoelKonsepti, koreografia
: Lene Boel 
Musiikki: Rex Casswell 
Valosuunnittelu: Jesper Kongshaung
Esiintyjät: Daniel Rojas, Dany Griham
Pukusuunnittelu: Dorte Thorsen
Valokuvat: Stuart McInture
Graafinen suunnittelu: Malene Henssel 

Kesto: 65 minuuttia

Esitysvierailu on osa NB Dance Loop – Nordic-Baltic Touring Network –hanketta.  Lisätietoa: www.nbdanceloop.orgVain yksi esitys! 
Torstai 13.4.2017 klo 19.00
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio  

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen.

Liput 18/10€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.