Kohtaamisen ja kohtelun taide ja taito -tapaaminen

23.11.2017 11:00
Vapaa pääsy

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen Laatuhuolto-hanke ja Yhteisö tanssi ry:n järjestää vertaistapaamisen Yksin Sateessa? -nykytanssifestivaalin aikaan Joensuussa torstaina 23.11.2017

TRE-työpaja

TRE-työpajan ohjaa ja keskustelun alustaa Kirsi Törmi, tanssitaiteen tohtori (PhD), hahmoterapeutti (Clinical Gestalt Psychotherapist), pari- ja seksuaaliterapeutti, Ihminen tavattavissa mentor, TRE-ohjaaja ja -mentori ja työnohjaajaharjoittelija. Kirsi on tehnyt pitkään töitä keholliset tuntemukset huomioon ottavan vuorovaikutuksen parissa, johon myös hänen väitöstutkimuksensa ”Koreografinen prosessi vuorovaikutuksena” (2016) liittyi.

TRE-työpaja TRE (Tension & Stress Releasing Exercises) on kehollinen stressinpurkumenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoituksen aluksi tehdään yksinkertainen liikesarja, joka on helppo oppia, ja sen vaikutuksesta kehoa rentouttava vapina käynnistyy. TRE on levinnyt hiljalleen yhdeksi praktiikaksi myös esittävän taiteen parissa.

Kahvit & keskustelua: Kohtaamisen ja kohtelun taide ja taito

Suomen tanssitaiteen verkosto on viime vuosikymmenen aikana aktivoitunut merkittävällä tavalla. Verkosto on kokoontunut eri tapahtumissa, varta vasten järjestetyillä foorumeilla eri näkökulmien kautta pohtimaan tanssitaidetta. Tämän kokoontumisen tarkoitus on pysähtyä tarkastelemaan itse kohtaamisen ja kokoontumisen tapahtuman laatua.
"Valotan vuorovaikutustapahtumaa autonomisen hermoston näkökulmasta. Autonominen hermosto on evolutiivisesti kehittynyt ”turvallisuustutkamme”, joka tarkkailee ympäristöä herkeämättä. Millainen on ilmapiiri, jonka kokoontuessamme luomme, voimmeko levätä siinä vai ajautuuko hermostomme tiedostamattamme puolustautumisen tilaan. Kuinka voimme itse tietoisesti vaikuttaa kohtaamisemme laatuun?", Kirsi Törmi toteaa.

Aikataulu 23.11.2017
11.00-12.30 TRE-työpaja
(omakustanteinen lounas)
13.30-15.30 keskustelua
15.30-16.00 kahvit

Paikka
Osuuskunta Hurma
Pamilonkatu 7, Joensuu
www.osuuskuntahurma.com

TRE-työpajaan tulee ilmoittautua etukäteen osoitteeseen itak@itak.fi
Ilmoittautumisessa etusijalla ovat yhteisöissä toimivat taiteen ammattilaiset

Yhteistyössä: Itä-Suomen tanssin aluekeskus / Laatuhuolto-hanke, Yhteisö tanssii ry, Osuuskunta Hurma
Kuva: Jyrki Rytilä