Alvasto - Rossi - Tiitinen - Tolvanen - Väisänen: Body Installation Loop

2.6.2017 18:00
Esitys päättynyt
15.6.2017 18:00
Esitys päättynyt

Body Installation Loop on viiden taiteilijan sekä erityistä tukea tarvitsevan ryhmän tanssitaiteen, materiaalisuuden ja musiikin rytmin yhteensulautuma. Sotkun esitystilaan rakentuu ryhmän oma installaatio, joka pyrkii interaktiiviseen yhteyteen koko ympäröivän tilan kanssa. 

Teos on kiinni tekijöidensä arjen konkretiassa ja elää tässä päivässä; se on ikkuna elämään, tarttuu myös epäkohtiin ja nostaa pinnalle herkkyyden. Kaiken saa sanoa, hiljaisuuskin sallitaan. Body Installation Loop tulee olemaan Kuopiossa ensimmäinen monitaiteellinen, pitkäkestoisen prosessin ulostulo erityistä tukea tarvitsevan ryhmän kanssa.

Body Installation Loop on osa Pohjois-Savon maakuntarahaston rahoittamaa "Näe minut - Kuule meidät" -kärkihanketta.Esiintyjät:
Anna Kokkonen, Enni Kaasinen, Paloma Ruuskanen, Oskari Niskanen, Juuso Pakarinen
Työryhmä: Antti Alvasto, Johanna Rossi, Ilmari Tiitinen, Eevi Tolvanen ja Anna-Maria Väisänen
Äänisuunnittelu: Ilmari Tiitinen
Valosuunnittelu: Veli-Pekka Kuronen
Dokumentointi: Aki Lintumäki
Tuotanto: Itä-Suomen tanssin alukeskusEsitys
Perjantai 2.6.2017 klo 18.00 (ENSI-ILTA)
Torstai 15.6.2017 klo 18.00 (osana Paikallisliike-festivaalia)
Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio 

Liput 18/10€
Liput ennakkoon ITAK:n verkkokaupasta. Liput myös puolta tuntia ennen ovelta. Antti Alvasto on kuopiolainen musiikkipedagogi, tällä hetkellä hän työskentelee freelancer-muusikkona. Alvasto on työskennellyt viime vuodet erilaisten bändiprojektien johtajana Kuopion alueella pitäen sisällään tyylilajeja jazzista poppiin. Hän on ollut mukana vuosittain erilaisissa projekteissa tanssijoiden kanssa sisältäen tyylilajeja rockista flamencoon. Alvasto on ollut mukana kansainvälisissä musiikin ja tanssin workshopeissa, erityisesti vuorovaikutus tanssijoiden kanssa ja yhteisen kielen löytäminen on ollut mielenkiintoista. Alvastoa kiinnostaa liikkeen ja tanssin hyödyntäminen uusien asioiden omaksumisessa.

Johanna Rossi (1975) on erikoistunut paikka- ja tilannesidonnaiseen taiteen tekemiseen. Rossin tärkeimmät työvälineet ovat vesiliukoiset värit. Työssään Kuopion kaupungin yhteisötaiteilijana hän vetää avointa taidestudiota kaupungin eri alueilla sekä erityistä tukea tarvitsevien taiteellisia projekteja. Viime aikoina Rossi on työskennellyt tanssijatyöpärin kanssa, yhdistäen ryhmissä kuvataiteen materiaaeja yhä kehollisempaan tekemiseen.

Eevi Tolvanen on kuopiolaistunut tanssitaiteilija ja työskentelee pääosin erityistä tukea tarvitsevien ryhmien kanssa. Työskentelyssään hän on perehtynyt läsnäolon ja kosketuksen mahdollisuuksiin tukien kokemuksiinsa kontakti-improvisaatiosta. Tolvanen on kiinnostunut yhteenkuuluvuuden tunteen kehittämisestä yhdessä jaettujen kokemuksien kautta.

Anna-Maria Väisänen (1986) on kuopiolainen tanssija ja yhteisötaiteilija. Tällä hetkellä hänen praktiikkansa keskittyy tarkastelemaan esiintyjän tekniikkaa, paljauden ja peittämisen tematiikkaa sekä dialogisuutta. Viime vuosina Väisänen on työllistynyt yhteisötanssijana Pohjois-Savon alueella monipuolisesti erilaisten erityistä tukea tarvitsevien ryhmien parissa.

Ilmari Tiitinen on outokumpulainen freelance-äänitaiteilija. Tiitinen on viimeisen kymmenen vuoden aikana toiminut säveltäjänä, muusikkona, tanssijana ja näyttelijänä useissa produktioissa monilla taiteen aloilla. Hän on säveltänyt ja tuottanut musiikkia peleihin, teattereihin, tanssiteoksiin, lyhytelokuviin ja mainoksiin. Toiset Tuparit ja P*lluralli-teoksien myötä hän on myös osallistunut tutkimaan jaetun tekijyyden työskentelymallia residenssijaksoissa Suomessa ja ulkomailla.

Aki Lintumäki on ohjaaja-käsikirjoittaja ja mediataiteilija. Tällä hetkellä Lintumäki työskentelee dokumentaarisen ilmaisun, esitys- ja mediataiteen, sekä soveltavan taiteen parissa.