LCE-kollektiivi: JAETTU TEKIJYYS -työpaja

30.10.2017 järjestetään Joensuussa JAETTU TEKIJYYS -työpaja, jossa käsitellään tekijyyden jakautumisen mekanismeja erilaisissa taiteellisissa prosesseissa.

Kuka on tekijä? Miten yhteistoiminnallisten prosessien tekijyys määräytyy? Mitä eroa on osallistujalla ja tekijällä? Milloin yleisö muuttuu tekijäksi? Minkälaista valtaa ja vastuuta tekijyys antaa? Mitä on yhteistoiminnallisuus taiteen kontekstissa? Minkälaisia (eettisiä) kysymyksiä liittyy kollektiiviseen työskentelyyn? Työpajassa tullaan kuulemaan alustuksia sekä ajattelemaan, keskustelemaan ja kirjoittamaan erilaisin yhteistoiminnallisin menetelmin.

Työpajan alustajina toimii LCE-kollektiivin kirjoitusryhmä Alli Mattila (tanssija, video-ja esitystaiteilija), Samuli Nordberg (tanssija, koreografi, yliopistonlehtori), Laura Rämä (näyttelijä, esitystaiteilija) ja Ilmari Tiitinen (äänisuunnittelija, yhteisöpedagogi) sekä läänintaiteilija Merja Pennanen.

LCE (Life Changing Experience) on pyrkimys kollektiiviin – eli yhteistoiminnalliseen yksikköön niin taiteellisten teosten kuin kollektiivin toimintamallien kohdalla. Kyseessä ei siis ole jo vakiintunut ryhmä, vaan yksikkö, joka täydentyy ja muuttuu ajan ja paikan myötä.

Maksuton työpaja on tarkoitettu taiteen ammattilaisille ja tämän voi ymmärtää hyvin laajennetulla otteella!30.10.2017 klo 10-15
Joensuun kaupunginteatterin pieni näyttämö, Rantakatu 20

Ilmoittautumiset: 22.10.2017 mennessä merja.pennanen@taike.fi

Lisätietoa, ennakkolukemistoa ja pohdittavaa julkaisemme ilmoittautuneille lähempänä ajankohtaa. Jos haluat, voit jo etukäteen osallistua suunnitteluun, ehdottaa ja tuoda polttavia kysymyksiä tai aiheita käsittelyyn sähköpostitse: LCEkollektiivi@gmail.com.

Työskentelyä tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Taiteen edistämiskeskus.