Esineilmaisun voima -esine- ja nukketeatteritapahtuma


Kuopiossa järjestetään kaksiosainen Esineilmaisun voima -niminen esine- ja nukketeatterin tapahtuma 26.-27.5.2017. Perjantaina Kulttuuriareena 44:n valtaa esineteatterin mikrofestivaali. Lauantaina pohditaan aikuisten nukke- ja esineteatteria Kino Kuvakukon seminaarissa.

Esineteatterin mikrofestivaali perjantaina 26.5. klo 17.00-21.00 Kulttuuriareena 44:ssä sekä Valkeisenlammella

Uudella festivaalilla nähdään kolmiosaisen työpajan aikana ideoituja teoksia, joissa ihmisten lisäksi esiintyvät myös esineet. Työpajan osallistujat ovat kuopiolaisia esittävien taiteiden tekijöitä, jotka kutsuvat nyt yleisön mukaan teostensa tämänhetkiseen vaiheeseen. Luvassa on muun muassa pöytä-, katu- ja varjoteatteria sekä suuri marionettikone, jossa katsojakokija voi itsekin asettua langoista ohjailtavan nuken asemaan! Seitsemästä esityksestä kuusi on tarkoitettu kaikenikäiselle yleisölle ja yksi yli 14-vuotiaille. Perjantain 26.5. festivaali alkaa työpajalla kello 17.00 Kulttuuriareena 44:n tiloissa, käväisee Valkeisenlammella ja palaa takaisin Kulttuuriareenalle. Katujuna kuljettaa yleisön tilausajona esityspaikasta toiseen.

Mikrofestivaalin ohjelma löytyy täältä ja traileri täältä. Tapahtuma on maksuton.Aikuisten nukke- ja esineteatteria käsittelevä seminaari lauantaina 27.5. klo 11.00-17.00 Kino Kuvakukossa. 

Nukketeatteri tunnetaan meillä ennen muuta lasten hupina, mutta mitä on aikuisten nukketeatteri? Millaisia keinoja nukke- ja esineteatteri antavat esimerkiksi väkivallan, seksuaalisuuden tai pyhän käsittelyyn? Entä miten näitä keinoja voidaan soveltaa sosiaalija terveysalalla? Tule kuulemaan ja esittämään omat kysymyksesi! Ohjelmaan on varattu aikaa keskustelulle jokaisen puhujan jälkeen ja lopuksi.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.
Ilmoittauduthan ennakkoon 25.5. mennessä osoitteeseen: katriina.andrianov@taike.fi.
Tapahtuma on maksuton.

Seminaarin ohjelma Esineilmaisun voima -kokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Itä-Suomen aluetoimipiste, nukketeatterijärjestö Suomen UNIMA ry ja Kuopion kaupunki.