AMMATTILAISILLE

Itä-Suomen tanssin aluekeskus tukee monipuolisesti erilaisia ja taiteellisilta lähtökohdiltaan ajankohtaisia tanssi- ja esitystaiteen teoskonsepteja sekä ideoita yleisötyöhön. Toiminnan kautta tuodaan esille yhteiskunnallisia teemoja, eettisiä ja ekologisia aiheita sekä käydään taiteen ja yhteiskunnan välistä dialogia. Esitystoiminnassa tuetaan erityisesti kokeilevuutta ja uusi innovaatioita. Taiteelliselle suunnittelijalle voi esitellä omia toimintaideoitaan.

ITAK:lla on avoin vuosittainen tuotantohaku, jossa taiteilijat voivat hakea osatuotantotukea projekteilleen. Tuotantotuki on aina osarahoitusta ja edellyttää projektilta omarahoitusosuutta. Osatuotantotuki voi sisältää rahoituksen lisäksi muita elementtejä, kuten projektille ilmaiset harjoitus- ja esitystilat, tuotantoapua sekä taiteellisen työn tukemista mentoroinnin avulla.

Osatuotantotuen lisäksi käytössä on kohdistettuja hakuja esimerkiksi Sotkun vierailuesityksiin sekä festivaaleille. Tämän lisäksi ITAK:lla on jatkuva kiertuetukihaku, joka on tarkoitettu osarahoitukseksi alueen esitysten ja projektien kiertuetoimintaan.

Osatuotanto- ja vierailuesityshakulomake aukeaa joulukuussa 2017. 
Kiertuetukea voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella.

Työllistämme myös tanssin ammattilaisia opetus-, esitys- ja koreografin tehtäviin erilaisissa projekteissa. Näistä sekä muista alueen avautuvista työpaikoista tiedotamme nettisivuilla sekä uutiskirjeessä.

Tämän lisäksi ITAK järjestää ammattilaisille koulutusta aamutreenituntien sekä vierailevien opettajien kurssien ja työpajojen muodossa.

Ammattilaisten aamutreenit Kuopiossa syksyllä 2017
Ammattilaisten aamutreenit Joensuussa keväällä 2017

RESIDENSSI

Kangasniemellä toimii tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen Kokko 1721 -maatilaresidenssi.  Ympärivuoden toimivassa residenssissä on mahdollisuus majoittaa 1-4 henkilöä. Residenssistä löytyy Tupa-studio sekä mahdollisuus joogatunteihin.
Lisätietoja: www.kokko1721.eu

Kuopiossa Sotkun näyttämötilaa tarjotaan residenssin omaiseen käyttöön mahdollisuuksien mukaan erityisesti kesäkuukausina.

Tiedustelut Asta Elijoki, asta.elijoki@itak.fi 050 581 63 00.